dimarts, 26 d’abril de 2011

Una volta per L'Aguilera de Creixell.


El dia 20 de març amb la colla del Centre Sinibald de Mas de La Torre vàrem fer una caminada a partir de Creixell.
Després d'anar cap a l'ermita de Fàtima de Creixell, creuar l'autopista i pujar pel seu costat, vàrem trobar uns narcisos petits entre les pedres i herbes del camí.

uns iris que debien sobreviure després del volcat de terres de quan van fer l'autopista
i unes farigoles molt florides.

Sobre la carena i amb la vista de molta part del Baix Gaià, una esmortzada.Més amunt ja hi ha pins i alguna alsina.


Per primera vegada vaig veure aquesta bola de pi sobre una branca. Per casualitat  fa pocs dies en vaig tornar a veure una, però lluny d'aquí a les Hoces de Cabriel i un cartell informava que es deia "escoba de brujas". Aquest enllaç del 2006 és l'únic que he trobat sobre aquest fong. Ja en parlaré en una altra entrada
Varem donar la volta baixant fins arribar al GR 92, de la Ronda verda del Baix Gaia a 2,3 Km de la Pobla de Montornés i a 3,2 de Roda de Berà.
A prop aquesta cabana de pedra seca quasi desfeta, queda una lleixa on posaven els aliments.
Encara baixant fins arribar a una altra cabana de dos cosos que han reconstruit voluntaris. Dos d'ells venien amb la colla, van aprendre a fer aquestes construccions de pagessos ja grans que no podien fer-ho. Uns classifiquen les pedres per mides i volum, mentre altres construeixen i demanen les pedres que els fa falta. Es difícil i complicat.
Vista des de dins.
 Ja per una pista ample i ben arrenjada arribem a una antiga i gran masia molt malmesa: el mas Mercader. Aquí ja sortiem.Han arrencat de mala manera les portes de ferro de l'entrada i tot el que han pogut, hi ha una petita capella que no vaig atrevir-me a entrar per por de que acabés de caure. Quina pena! Tornem a travessar l'autopista pel pont i cap a la urbanització Rincón del César i a tornar a Creixell on teniem els cotxes.
Un bon dia i una caminada agradable i gens difícil per aquesta època.

dimarts, 5 d’abril de 2011

CLARÀ. Torredembarra.Si agafem la caminada des de Baix Mar, podem traspasar la via del tren pel pas subterrani i després  travessar el Pg Miramar, antiga N-340. Després ens endinsem pels carrers a l’entrada de Torredembarra, C. Garrotja i Camí de la Rassa, Montsià en sentit nord per darrera de la gasolinera, , Camí del Moro, fins deixar a la dreta el carrer Pere Romeu i el Camí del Pou, anem pel carrer St Jaume i la primera a la dreta ( Conca de Barberà i Roma) fins a trobar un vallat amb reixa de ferro, on es troba la Vil·la del Moro.

Després podem baixar  pel Camí del Pou fins arribar al nucli antic.

El 1358 , Clarà pertanyia a Tarragona, va ser adquirida el 1381 pel Monestir de Santes Creus.

Aquí hi trobem la Parroquia de St Joan (l’ermita) i Cal Xeco edificat sobre les restes de l’antic Castell de Clarà, d’època medieval, que potser fou  renovat durant el segle XVI o XVII,  tenen un pati interior que s’hi accedéix a través d’un porxo sota la torre reformada.

Aquí de de dintre del pati que és propietat privada. Ens van deixar estar-hi.

Queda un galliner a ma esquerra.
 Ho tenen molt ben decorat.

 Per tornar a Baix Mar agafem, avall sentit mar, la carretera de la Pobla fins a creuar el pont que ens dur als Muntanyans o a la platja a costat del Club Marítim.
 
L’altra manera és pujar pel pont abans d’arribar als muntanyans, i ja ens deixa  a la carretera que va a La Pobla de Montornés. Llavors fem el camí en sentit contrari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...