Viladrau. Castayers

A finals d'octubre, vàrem començar la caminada travessant un parell de rierols. Les fulles encara eren molt verdes, no havia fet fred encara.
 Un mas molt antic: Mas La Sala, anys passats hi van fer afegits. Més amunt n'hi ha un altre no tan antic, on tenen bens i algun conreu.
 Anem pujant i els castanyers centenaris apareixen entre verns, alzines, avelleners i roures. N'hi 12.000 Ha
    Es veuen les castanyes a punt. A terra n'hi forces. La guia que ens acompanya ens avisa que no en collim, ja que el terreny pertany a un propietari i que ho conreuen els integrants de  Castanya de Viladrau . Feia temps que s'havia deixat el conreu i ells han començat fa uns anys a tractar el xancre dels arbres i a treure la brossa dels voltants. D'aquesta manera  ara s'obtenen castanyes més grosses. Aquí en tindríem prou amb aquests castanyers i no hauriem de menjar castanyes importades procedents de la xina i altres indrets.
Varies persones envolten un dels arbres que està en terreny cultivat. Més de set persones van fer falta, després si van voler afegir més.
 Aquest roure és important pels de Viladrau, l'anomenen el de les dues cares, ja que té dos perfils semblants a un nen i una nena.
 Ben dinat, vàrem fer una caminada molt planera a veure unes fonts.
 Fins a baixar per la font de la formiga. Més avall un indret molt bonic amb un petit salt d'aigua.
 Un detall sobre una fusta gastada pel temps.
 Tornàrem enrera amb els últims raigs de sol.
Va estar una bona excursió de l'Agrupació St Llorenç



Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
Una excursió molt maca de compartir...
Xiruquero-kumbaià ha dit…
Quins paisatges! Tanmateix una excursió molt bonica.
M. Antònia ha dit…
Gràcies per entrar, a tots dos

Entrades populars