Rússia. St Petersburg (Leningrad)

< Un viatge tranquil. Les vores del riu verdes, de tant en tant es veien cases, unes de fusta que semblaven antigues i altres modernes i grans ben pintades de colors diversos. Quasi tot s'ha preparat pel turisme. Com el palau de dalt reconstruit als anys noranata i encara continua la restauració, és el palau de Catalina I (S.XVIII)a la Ciutat de Pushkin, hi ha la famosa habitació d'ambre. Abans de la destrucció total del palau pels "invasors feixistes", els russos van endur-se tot el contingut del palau cap a Sibèria i ara ho van tornar. Dues habitacions posteriors són més neoclàsiques. Part del jardí.Aquest primer dia estava núvol, fins a les nou del vespre aproximadament.. Encara hi quedava llum quasi tota la nit. Aquí eren dos quarts d'una de la nit. Anavem a veure com s'aixecaven els ponts. Moltíssima gent, sols vàrem poder seguir-ne un, ja que van aixecant-se molt seguit. Tornen a baixar de matinada. Aquí sortiem de l'Hermitage, ens havia agafat una pluja forta, però ara semblava escampar-se. Ja no dic res del museu perque es molt conegut. A la tarda, amb sol, vàrem tornar a veure l'església de La Sang Vesada. Es veu que a molts llocs n'hi ha una. Havien matat algú abans de consagrar-les, i quedaven sense culte. Començàrem a navegar i a esperar un nou dia. A dos quarts de dotze de la nit.

Comentaris

Boniques fotos i bonic viatge. No coneixia això de les Esglèsies sense culte......
A veure si també fas algunt apunt i/o aquarel·la.
Una abraçada.
merike ha dit…
També he visitat Leningrad al mig dels anys 1970. Veníem en autobús des d'Hèlsinki. Fotos molt boniques! Visitava l'Ermita meravellosa, també. Però era en novembre i temps molt fred. M'encanta l'arquitectura i sempre pensava que me n'aniré una altra vegada a l'estiu... I els anys passaven...
M. Antònia ha dit…
Teresa, els guies explicàven un munt de coses, jo no he anotat quasi res. Quan viatjo tinc els ulls més oberts que les orelles.


Merike, vaig recordar que els teus indrets deuen ser semblants de paisatge. Encara tindràs temps de tornar-ho a veure, ara no és la Rússia de fa deu anys. És tot turisme, al menys jo vaig anar amb grup i ens van ensenyar llocs concrets.

Entrades populars