dimarts, 5 d’abril de 2011

CLARÀ. Torredembarra.Si agafem la caminada des de Baix Mar, podem traspasar la via del tren pel pas subterrani i després  travessar el Pg Miramar, antiga N-340. Després ens endinsem pels carrers a l’entrada de Torredembarra, C. Garrotja i Camí de la Rassa, Montsià en sentit nord per darrera de la gasolinera, , Camí del Moro, fins deixar a la dreta el carrer Pere Romeu i el Camí del Pou, anem pel carrer St Jaume i la primera a la dreta ( Conca de Barberà i Roma) fins a trobar un vallat amb reixa de ferro, on es troba la Vil·la del Moro.

Després podem baixar  pel Camí del Pou fins arribar al nucli antic.

El 1358 , Clarà pertanyia a Tarragona, va ser adquirida el 1381 pel Monestir de Santes Creus.

Aquí hi trobem la Parroquia de St Joan (l’ermita) i Cal Xeco edificat sobre les restes de l’antic Castell de Clarà, d’època medieval, que potser fou  renovat durant el segle XVI o XVII,  tenen un pati interior que s’hi accedéix a través d’un porxo sota la torre reformada.

Aquí de de dintre del pati que és propietat privada. Ens van deixar estar-hi.

Queda un galliner a ma esquerra.
 Ho tenen molt ben decorat.

 Per tornar a Baix Mar agafem, avall sentit mar, la carretera de la Pobla fins a creuar el pont que ens dur als Muntanyans o a la platja a costat del Club Marítim.
 
L’altra manera és pujar pel pont abans d’arribar als muntanyans, i ja ens deixa  a la carretera que va a La Pobla de Montornés. Llavors fem el camí en sentit contrari.

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Bonica passejada. No en sabia pas res de Clarà.

M. Antònia ha dit...

Fa molt anys que el coneixia, ara és bastant diferent

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...