CLARÀ. Torredembarra.



Si agafem la caminada des de Baix Mar, podem traspasar la via del tren pel pas subterrani i després  travessar el Pg Miramar, antiga N-340. Després ens endinsem pels carrers a l’entrada de Torredembarra, C. Garrotja i Camí de la Rassa, Montsià en sentit nord per darrera de la gasolinera, , Camí del Moro, fins deixar a la dreta el carrer Pere Romeu i el Camí del Pou, anem pel carrer St Jaume i la primera a la dreta ( Conca de Barberà i Roma) fins a trobar un vallat amb reixa de ferro, on es troba la Vil·la del Moro.

Després podem baixar  pel Camí del Pou fins arribar al nucli antic.

El 1358 , Clarà pertanyia a Tarragona, va ser adquirida el 1381 pel Monestir de Santes Creus.

Aquí hi trobem la Parroquia de St Joan (l’ermita) i Cal Xeco edificat sobre les restes de l’antic Castell de Clarà, d’època medieval, que potser fou  renovat durant el segle XVI o XVII,  tenen un pati interior que s’hi accedéix a través d’un porxo sota la torre reformada.

Aquí de de dintre del pati que és propietat privada. Ens van deixar estar-hi.

Queda un galliner a ma esquerra.
 Ho tenen molt ben decorat.

 Per tornar a Baix Mar agafem, avall sentit mar, la carretera de la Pobla fins a creuar el pont que ens dur als Muntanyans o a la platja a costat del Club Marítim.
 
L’altra manera és pujar pel pont abans d’arribar als muntanyans, i ja ens deixa  a la carretera que va a La Pobla de Montornés. Llavors fem el camí en sentit contrari.

Comentaris

Xiruquero-kumbaià ha dit…
Bonica passejada. No en sabia pas res de Clarà.
M. Antònia ha dit…
Fa molt anys que el coneixia, ara és bastant diferent

Entrades populars