Bergadà.

Quan passàvem a costat de Montserrat la boira era espessa i no ens va deixar fins entrar al Bergadà. Sobre Berga va quedar una nuvolada que no ens va molestar en tot el dia, encara que a la tarda ho va intentar.
Ja fa dies que ho vàrem fer, el 24 d'abril. Partírem de l'Atmetlla de Casserres .
 La caminada va ser una passejada. Així, sense presa, ens vàrem dirigir pel Colletó fins a l'església de St. Vicents d'Obiols.
 D'origen visigòtic, reformada en varies ocasions. D'una de les tombes excavades a la roca que l'envolta (on es noten els dolls d'aigua), es trobà una moneda del rei Egica (687-702). Entre els camps de les flors ben altes de colza, deixem la gran masia de Bellús cap al molí del mateix nom. Ara habitat.

 Com hi ha massa aigua i no podíem creuar el rierol, ens endinsàrem per matolls florits i mullats, que feia recança trepitjar, així vàrem veure una mica l'aqüeducte, molt ple d'esbarzers i altres branques.

La balma i la cascada d'uns deu metres ens fa quedar una estona gaudint del soroll, mentre uns van a passar per sota, aprofito per fer un esbós.

Ja marxen! Seguint el corrent veiem un doll d'aigua que li aumenta el cabal. Hem de recular per seguir la riera de Febres.

Al arribar sobre el saltant ens decidírem a dinar. Va ser molt gratificant, tenint en compte que sempre sento el soroll de cotxes. Bé quasi ja no el sento.
Haviem de marxar...
Deixem enrera la Colonia Monegal amb la seva esglèsia

A costat del Llobregat tornem al punt de partida.
Però com era d'hora vàrem parar a Gironella amb el consens de tots.

Vàrem fer un tomb pel seu casc antic.

Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
Aquesta excursió te la copio qualsevol dia. Quina cascada a la balma, no m'estranyan que us hi quedessiu una estona, molt a m'hi hauria quedat jo! genial, el post!
Striper ha dit…
Uns racons molts propers!!
Xiruquero-kumbaià ha dit…
Sant Vicenç d'Obiols és una joia.
MªAntònia, diga'm on és aquest gorg tant bonic, que he mirat al plànol i no l'he sabut localitzar.
M. Antònia ha dit…
Tots aquests llocs són molt propers, i ara que ha plogut tant, val fer-hi una pssejada.

Xiruquero, ja t'ho enviaré.

Entrades populars